W bieżącym roku szkolnym nasza szkoła kontynuuje udział w programie "Owoce w szkole", którego organizacją i wdrożeniem zajmuje się Agencja Rynku Rolnego. Jego celem jest ukształtowanie wśród dzieci nawyków żywieniowych, polegających na regularnym spożywaniu warzyw i owoców oraz propagowanie zdrowego odżywiania.
Od połowy października uczniowie klas I - III nieodpłatnie otrzymują owoce i warzywa. Owoce i warzywa dostarczane w ramach programu spełniają wymagania jakościowe
i zdrowotne, określone w przepisach Unii Europejskiej oraz przepisach krajowych. Są one gotowe do bezpośredniego spożycia - czyste, wystarczająco rozwinięte i odpowiednio dojrzałe, zdrowe. Produkty zakwalifikowane do dystrybucji w szkołach to: owoce świeże - jabłka, gruszki, truskawki, warzywa świeże - marchew, rzodkiewka, papryka słodka, ogórek oraz przetwory - soki owocowe, warzywne i owocowo-warzywne.
W I semestrze dzieci będą otrzymywały - przez okres 10 wybranych tygodni - łącznie 30 porcji owoców i warzyw, tj. 3 razy w tygodniu.